sty

Nasza podróż do Berlina

W pierwszy weekend adwentu wybraliśmy się z grupą naszych podopiecznych na trzydniową wycieczkę do Berlina. Stolica Niemiec zachwyciła nas nie tylko pięknymi zabytkami, ale też swoją różnorodnością, kolorowymi jarmarkami świątecznymi oraz licznymi atrakcjami turystycznymi.

W trakcie naszego pobytu dzieci odwiedziły założycielską Arkę w Berlin Hellersdorf i  poznały „tatę” wszystkich arkowych dzieci, czyli Bernda Siggelkow, W sobotę dzięki uprzejmości berlińskiej drużyny piłkarskiej Hertha BSC mogliśmy uczestniczyć w meczu wspomnianej Herthy BSC z Borussia Dortmund odbywającym się na słynnym stadionie Olimpiastadion. Było to wspaniałe widowisko sportowe, w którym oprócz nas brało udział ponad 74 000 kibiców.

W niedzielę wybraliśmy się do Sea Life Berlin, gdzie mogliśmy podziwiać piękne akwaria i bogactwo podwodnego świata. Na zakończenie naszej wycieczki zostaliśmy zaproszeni na bawarski brunch do największej w Niemczech restauracji Hofbräu w Berlinie.

Wyjazd był nagrodą dla dzieci, które w tym roku uczestniczyły  w kursie języka niemieckiego organizowanego u naszej świetlicy przez Instytut Goethego w Warzawie, a sfinansowanego ze środków Fundacji Współpracy Polsko-Niemieckiej.

Przekazujesz darowiznę na: ARKA FUNDACJA DZIECI

Ile chciałbyś przekazać?
$10 $20 $30
Czy chcesz regularnie przekazywać darowizny? Chciałbym zrobić darowizne(y)