Zespół

Bogumiła Manek

KIEROWNIK ŚWIETLICY

Pracuje w Fundacji od 2013 na stanowisku kierownik placówki oraz wychowawca.

Absolwentka germanistyki, historii i slawistyki na Uniwersytecie im. Alberta Ludwika we Fryburgu

Bryzgowyjskim w Niemczech. Stypendystka DAAD, nauczyciel akademicki na wydziale germanistyki Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Doświadczenie w pracy z dziećmi zdobyła w projekcie Deutsch Wagen Tour prowadzonym przez Instytut Goethego w Warszawie. Prowadziła szkolenia dla nauczycieli języka niemieckiego z praktycznego zastosowania metody teatrzyku

Kamishibai w nauczaniu języka obcego w szkołach podstawowych i gimnazjalnych.

Wojciech Szymański

WYCHOWAWCA, TRENER

Związany z Arką od 2014 roku. Wcześniej w roli trenera piłki nożnej, od roku towarzyszy dzieciom w pełnym wymiarze godzin. Poza sportowym rozwojem swoich wychowanków specjalizuje się w pracach kreatywnych (uwielbia origami modułowe), a także jest mistrzem gier planszowych. Swoją grą na pianinie i gitarze ubogaca dzieci muzycznie. Uwielbia rywalizację, ale cieni sobie grę fair play. Wierzy, że wygrywa ten, kto gra do końca – tego uczy Arkowiczów na treningach. Prywatnie kończy studia drugiego stopnia na Akademii Wychowania Fizycznego w Warszawie i jest szczęśliwym narzeczonym.

Aleksandra Fila-Szczepańska

Jej współpraca z fundacją trwa od jej początków w 2011 roku.

Jej głównym zadaniem są tłumaczenia oraz utrzymanie bliskiego kontaktu z macierzystym stowarzyszeniem w Niemczech.

U boku zarządu fundacji brała udział w poszukiwaniach stosownego lokum dla naszej placówki, negocjacjach, pracach remontowych budynku, jego wyposażaniu oraz rekrutacjach pracowników.

Chętnie bierze udział w reprezentowaniu organizacji podczas oficjalnych spotkań.

Edukację szkolną i zawodową odbyła w Niemczech jako dziecko emigrantów ze Śląska. Do Polski wróciła w 2008 roku.

Przekazujesz darowiznę na: ARKA FUNDACJA DZIECI

Ile chciałbyś przekazać?
$10 $20 $30
Czy chcesz regularnie przekazywać darowizny? Chciałbym zrobić darowizne(y)